Voorruit vervangen

Voorruit vervangen zonder eigen risico

Als u verzekerd bent tegen ruitschade met een eigen risico van max €150,- brengen wij u geen eigen risico in rekening. Het vervangen van uw voorruit is dan gratis voor u! Wij handelen de schade rechstreeks af met uw verzekering.
Bent u niet verzekerd, dan krijgt u bij ons altijd een scherpe prijs.

Correct Autoglas monteert uitsluitend originele OEM kwaliteit voorruiten (OEM: Original Equipment Manufacturer). U krijgt dus precies dezelfde kwaliteit en type voorruit waarmee uw auto origineel is uitgerust.

Correct Autoglas Voordelen:

  • Correct Autoglas neemt uw eigen risico tot 150 euro voor haar rekening.
  • Gratis mobiele service in de randstad.
  • Directe schade-afhandeling met uw verzekeringsmaatschappij
  • Garantie op montagefouten.
 • Uitsluitend WA verzekerd? Bel voor een scherpe offerte

???????????????????????????????

???????????????????????????????

Voorruit Vervangen? Bel voor meer informatie of een afspraak gratis: 015-7111106

Kwaliteit en garantie

Bij Correct Autoglas staan netjes en secuur werken hoog in het vaandel en wij geven dan ook levenslange garantie op onze werkzaamheden.
Nadat uw autoruit is vervangen kunt u nog niet gelijk wegrijden i.v.m. het uitharden van de kitlaag. De veilige wegrijdtijd die wordt gehanteerd voor het type kit dat wij gebruiken bedraagt 1 uur voor auto’s zonder airbag en twee uur voor auto’s met airbag.

Werkwijze voorruit vervangen

Als de beschadiging in uw voorruit te groot is en niet meer is te repareren, dan moet de voorruit vervangen worden. Ook i.v.m. de APK-keuring kan het noodzakelijk zijn een beschadigde voorruit te vervangen omdat deze anders kan worden afgekeurd.
Alle moderne auto’s zijn tegenwoordig uitgerust met plakruiten. Dat wil zeggen dat de voorruit in de sponning van de auto gelijmd zit. Bij deze constructie maakt de voorruit onderdeel uit van de sterkte van de carosserie. Het vervangen van een voorruit die geplakt is, is een secuur werk en bestaat in hoofdlijnen uit de volgende werkwijze:

1 Eerst worden die onderdelen verwijderd die bij verwijdering en montage van de voorruit in de weg zitten. Dit zijn over het algemeen sierlijsten of sierrubbers om de voorruit, paravanplaten en ruitenwissers. Tegenwoordig zijn veel auto’s ook uitgerust met regen- en lichtsensoren en sommige modellen zelfs met voorruitverwarming. Deze sensoren zijn geïntegreerd in de voorruit en worden ook losgekoppeld.

2 De oude ruit wordt voorzichtig verwijderd met speciaal daarvoor ontworpen messen of zaagdraden. Hiermee wordt door de kitlaag tussen voorruit en sponning gesneden. 

3 De oude kitlaag wordt van de sponning verwijderd waarbij er slechts een zeer dun laagje blijft zitten waarop de nieuwe kitlaag goed hecht. Vervolgens wordt de sponning schoon en stofvrij gemaakt en ontvet.
Hierna wordt de sponning gecontroleerd op eventuele beschadigingen of roestvorming. Dit kan het geval zijn indien de voorruit al eens is een keer is vervangen en dit onachtzaam is uitgevoerd.
Wij controleren daarom de sponning uitvoerig en werken alle eventuelele beschadigingen bij met een speciale roestwerende en hechtende primer.

4 De nieuwe voorruit wordt schoongemaakt, eventuele sierrubbers worden gemonteerd en de keramische rand wordt ontvet. Deze keramische rand is de zwarte rand aan de buitenzijde van de ruit waarop de kit hecht.

Hierna wordt met een electrische kitspuit een gelijkmatige kitrups met de juiste afmetingen aangebracht.

5 Met behulp van zuignappen wordt de voorruit in de sponning gelegd waarbij het van belang is dat de voorruit op precies de goede hoogte en in het midden komt te liggen. Dit wordt nogmaals gecontroleerd waarna de ruit gefixeerd wordt zodat deze niet kan zakken.

6 De eventueel aanwezige sensoren worden weer aangesloten, de sierlijsten, ruitenwissers en andere onderdelen worden weer gemonteerd waarna een eindcontrole volgt.

Onze Voordelen

 • Gratis vervanging van uw voorruit
  (€0.00 eigen risico)
 • Gratis mobiele service in heel
  Nederland op elke locatie
 • Directe schade-afhandeling
  met uw verzekeringsmaatschappij
 • Uitsluitend WA verzekerd?
  Bel voor een scherpe offerte

Bel gratis voor een afspraak of offerte:

0800 7833675

feedback

Honderden tevreden klanten gingen u voor!

Reviews CorrectAutoglas.nl


Nieuws & Acties

Gratis Voorruit vanaf WA+

Heeft u een uitgebreide WA-verzekering (WA-extra, WA mini-casco, WA-plus, etc.) of bent u All Risk verzekerd? Dan is in de meeste gevallen ook ruitschade meeverzekerd. Wij nemen in dat geval uw eigen risico voor onze rekening met een maximum van € 150.
Aangezien bij de meeste polissen het eigen risico maximaal € 150 bedraagt, is het vervangen van uw voorruit bij Correct Autoglas in de meeste gevallen gratis!

Meer informatie